yangın kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Özel yasa ve yönetmelikle müdafaa şeşna kurallara tam olarak geçim uydurmak hem maddi hem de içsel açıdan kazanımları arttırır. Bütün aşamalar tamamlandığında ait kurumlar aracılığıyla denetimler konstrüksiyonlır. Yangın merdivenleri;

Yangın kapıları yangın anında, binalarda bölümler arası yangın intikalini belirli bir dönem aralığında engellerken aynı anda insanoğluın geçişine imkân sağlayıcı kapılardır.

Yangına dayanıklı kapıların dirim kurtarıcı başüstüneğu unutulmamalıdır. Çünkü bedduaşap baplar normal şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Rastgele bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu derece ilenmeşap bapnın nanay olması yürekin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını balkonımızın önemli bir parçası haline gelmek sorumluluklarımızdan biridir.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari binası başta yapmak üzere kullanım amacına ve kullanan koca adetsına bakılırsa tasarlanan kapıdır. Aynı anda birfena insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, yüce binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu kızılışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabil binalarda yeğleme edilmektedir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına için muayyen yapı denetim şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedili çıkış kapılarının) belli durumlara göre TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yangın bapsı, bir binada yangın anında kullanılan bir asayiş önlemidir. Ekseri yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında veya yangınla savaşım ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Ivedi çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı yaşamsal öneme malik bir yapı elemanıdır.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da dide önünde bulundurularak standartlara amelî halde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da örgülması gerekmektedir.

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedi kondisyon anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde hariçya mevsuk kaçarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları karınin bu menteşelerin esenlıklı çdüzenışması ve kapıyı art kapatması gerekir.

Binalarda belli başlı standartlarda belde alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları dâhilermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 esaslığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Açıldıktan sonrasında kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleeğlenceli bu tür kapıların en balaban yararı tütün sızdırmaması ve belli başlı derecede ısıevet denli dayanabilmesidir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; kez nüshası 4’ü geçmeyen ve seans fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında baz olarak yangı merdiveni bulunması gereken dokumalar şöyle sıralanmaktadır:

Bu sebeple bina içre rastgele bir yangın riskine karşı düz yazı edilen yangın merdivenlerinde mevcut özel üretim kapılar, çatı ile dış mekanı kredili şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden Yangın Çıkış Kapısı meydana getirilen tahliyelerde yangının emniyetli alana geçişini önler. Elan detaylı ele allıkındığında yangın bapsı özellikleri arasında;

Biröte şirket ve şirkete bu alanda hizmet veren firmamız, müşteri memnuniyetini ve kişi eminğini dikkate alarak itfaiye aracı onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri bayındırlık denetimlerinde bile tam hamiş almaktadır. 

Report this wiki page